מומחי קרנית בכירים בעין טל הדסה מספרים לנו על הרגעים האהובים עליהם ביותר בעבודה
הרופאים בעין טל הדסה הם מומחי קרנית מובילים בתחומם, העוסקים בתחום שנים רבות, וביצעו עשרות אלפי ניתוחים להסרת משקפיים. בשיחה עם המנתחים עולה, שעל אף שלכל אחד מהם יש אלפי מטופלים מרוצים, עדיין הם מתרגשים בכל פעם מחדש מהקשר עם כל מטופל.
"אני אוהב את הרגע לאחר הניתוח, כשאני רואה את החיוך על פניו של המטופל, כשהוא מבין שהוא רואה היטב ללא המשקפיים", מספר פרופ' אבי סלומון, "צריך להבין שההחלטה על הניתוח היא החלטה דרמטית: בכל זאת מדובר בניתוח – וכשפוגשים מטופלים לאחר הניתוח, שנפטרו מהמשקפיים ונהנים מאיכות חיים מצויינת, זה סיפוק ענק עבורי.
עוזרים למטופלים להגשים חלום
גם עבור פרופ' גיא קליינמן המפגש עם המטופלים לאחר הניתוח הוא החלק המרגש ביותר בעבודה: "בניתוחים להסרת משקפיים, הרופא המנתח רואה כל מטופל יום לאחר הניתוח לצורך בקרה. זה יום של כיף, כי המטופלים חוזרים וההרגשה שלהם נפלאה מהתוצאות. אחרי שנה או חצי שנה הם כבר מספרים לי שהניתוח שינה להם לגמרי את החיים, והם מתחרטים רק שלא עשו את הניתוח קודם לכן"
ד"ר שטרסמן משתף בהתרגשות שהוא חווה כאשר חיילים לפני גיוס מצליחים להעלות את הפרופיל הצבאי שלהם ולהתגייס ליחידה המובחרת בה בחרו: "גם אני הייתי חייל קרבי בשירות הסדיר, ולאחר מכן בשנות מילואים רבות שעשיתי גם בהתנדבות. כשאני פוגש בחורים צעירים שרוצים לתרום למדינה, ובוחרים לעשות ניתוח כדי להתקבל לטייס או יחידה מובחרת, או פשוט כדי להקל על שירות קרבי: אני מתרגש ומזדהה. כשהם מספרים לי שהם משרתים ביחידה המובחרת או שהם מצליחים בשירות הקרבי – אני מרגיש גאה שהיה לי חלק בכך".
מדוע לדעתך הליך הסרת משקפיים בלייזר משפיע כל כך על האנשים?
פרופ' סלומון: "צריך להבין שהרכבת משקפיים הוא לא רק גורם של אי נוחות, אלא פעמים רבות מהווה מגבלה של ממש באורח חיים אקטיבי. אנשים שמנהלים אורח חיים אקטיבי סובלים מהמשקפיים: קשה לרוץ, לשחות, לרכוב על אופניים, לשחק כדורסל עם החברים. עבור מטופלים כאלו, השחרור מהמשקפיים הוא בגדר אנחת רווחה גדולה: הם חופשיים ממגבלה משמעותית".
זמינים אישית למטופלים שלנו
המפגש של המנתחים עם המטופלים יום אחרי הניתוח הוא חלק בלתי נפרד מהליווי שמעניקים הרופאים בעין טל הדסה למטופלים.
"אני ככירורג לוקח על עצמי את האחריות הגדולה ביותר לאיכות החיים של המנותח שלי", מסביר פרופ' סלומון, "לכן, אני הוא האדם האחראי היחיד ביחס למטופלים שלי וביחס לחלופה הניתוחית שבחרנו בה. כל מה שקורה למטופל שלי הוא באחריותי הישירה".
"המטופל נמצא במרכז העשייה" משתף פרופ' קליינמן "והייעוד שלי הוא לעזור לו לראות טוב יותר ולשפר את איכות חייו. כדי למלא את הייעוד הזה, עליי לשאוף באופן מתמיד ליישם את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר, שיאפשרו לי להשיג את התוצאה הטובה ביותר עבורו".